Σταυρούλα - Μαρία Κατσίμπρα


photo

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Όνομα: Σταυρούλα - Μαρία
  • Επώνυμο: Κατσίμπρα
  • Ιδιότητα: Ασκούμενη δικηγόρος
  • Τηλ.: 2107248839
  • Κιν.: 6939411033
  • e-mail: venierisalexandropoulou@valaw.gr
Ασκούμενη Δικηγόρος

Εκπαίδευση – Σπουδές

2016 Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου: «Λίαν Καλώς».

2010 Απολυτήριο Γενικού Λυκείου με βαθμό «Άριστα».

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά

Certificate of Proficiency in English-University of Michigan.

Cambridge ESOL Level 1 Certificate in ESOL International.

Certificate of Competency in English-University of Michigan.

Γερμανικά

Goethe-Zertifikat B1

Zertifikat Stufe Α2

Zertifikat Stufe A1

Παρακολούθηση Σεμιναρίων –Συνεδρίων –Ημερίδων (19)

Παρακολούθηση διάλεξης της Επίκουρης Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κας Α. Λιούρδη, στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων των τριών Πανεπιστημιακών Μαιευτικών και Γυναικολογικών Kλινικών του ΕΚΠΑ με θέμα: «Η συναίνεση της ασθενούς στην ιατρική πράξη», που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2016 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρακολούθηση του 4ου Κύκλου Σεμιναρίων: «Δύο Γενιές Εγκληματολόγων συζητούν για Εγκληματολογικά Ζητήματα» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας και την Ομάδα Δράσης Νέων με τίτλο: «Εφαρμογές της επανορθωτικής δικαιοσύνης στην ποινική δικαιοσύνη των ανηλίκων: Προκλήσεις και προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 15 Δεκεμβρίου 2016.

Παρακολούθηση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχιατροδικαστικής με διεθνή συμμετοχή και συνδιοργάνωση των κλάδων Ψυχιατροδικαστικής και Βίαιων συμπεριφορών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και διεξήχθη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Δεκεμβρίου 2016.

Παρακολούθηση εκδήλωσης του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών με διάλεξη του Καθηγητού Patrick Juola με θέμα: «H γλώσσα ως αποδεικτικό στοιχείο και δικαστική ανάλυση κειμένων» και πραγματοποιήθηκε στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 10 Νοεμβρίου 2016.

Παρακολούθηση Επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα: «Εργατικές διαφορές και νέες διατάξεις του ΚΠολΔ(Ν.4335/2015)» στην Νομική Βιβλιοθήκη στις 2 Μαρτίου 2016.

Παρακολούθηση μετεκπαιδευτικού μαθήματος της Επίκουρης Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κας Α. Λιούρδη, με θέμα: «Αστική και Ποινική Ευθύνη στην Μαιευτική και Γυναικολογία» , που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2015 στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Παρακολούθηση μετεκπαιδευτικού μαθήματος της Καθηγήτριας Ιατροδικαστικής κας Χ. Σπηλιοπούλου με θέμα: «Ιατροδικαστική έκθεση στη Μαιευτική και Γυναικολογία», που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2015 στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Παρακολούθηση Σεμιναρίου με θέμα: «Εισαγωγή στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση», το οποίο διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Κέντρο Διαμεσολάβησης ΕΒΕΑ και πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Μαρτίου 2015.

Παρακολούθηση του Κύκλου Ελευθέρων Μαθημάτων Δικαστικής Γραφολογίας, που διεξήχθη μετά από απόφαση του Τομέα Ποινικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την εποπτεία του Καθηγητού Εγκληματολογίας κ. Ν. Κουράκη και της Ομότιμης Καθηγήτριας κας Δ. Σπινέλλη, με την επιστημονική ευθύνη της Ειδικής Δικαστικής Γραφολόγου κας Βασιλικής Σαλεσιώτου και πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2014 (διάρκειας 10 ωρών).

Παρακολούθηση Ημερίδας με θέμα: «Οι πρόσφατες αλλαγές στη συνταξιοδοτική νομοθεσία (Ν.4093/2012)», η οποία πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 4 Φεβρουαρίου 2013.

Παρακολούθηση Ημερίδας με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τον εκφοβισμό και τη βία στο σχολείο» που οργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Πολιτιστικά Θέματα, Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων & το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2012.

Συμμετοχή στο Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: «Σκέπτομαι δημιουργικά-επικοινωνώ αποτελεσματικά: Εισαγωγή σε δύο βασικές επαγγελματικές δεξιότητες», το οποίο διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», Κατηγορία Πράξεων «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίων»), σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και πραγματοποιήθηκε από 24 Απριλίου έως και 3 Μαϊου 2012 (διάρκειας 20 ωρών) στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών.

Παρακολούθηση Εργασιών του 1ουΔιεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου με θέμα: «Αγωγή υγείας, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, νεότερες τάσεις» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού και σε συνεργασία με τη Β’ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής & Εφηβικής Γυναικολογίας και πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαρτίου 2012 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρακολούθηση της Ημερίδας με θέμα: «Εργασία, Πρακτική Άσκηση & Εθελοντική Απασχόληση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών» υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (UNRIC) και πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΠΑ στις 19 Οκτωβρίου 2012.

Παρακολούθηση εκδήλωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας και το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών - Τομέα Ποινικών Επιστημών ΕΚΠΑ με θέμα: «Σύγχρονες εξελίξεις στην αντεγκληματική πολιτική και την έρευνα στην εγκληματολογία στις ΗΠΑ σήμερα», με ομιλήτρια την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας κα Valerie Jenness, και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας κ. Charles Tittle και πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2011.

Παρακολούθηση της Νομικής Ημερίδας με θέμα: «Επαγγελματικές Προοπτικές μετά τη Νομική», που πραγματοποιήθηκε στην Νομική Σχολή στις 24 Νοεμβρίου 2011.

Παρακολούθηση Σεμιναρίου με θέμα: «Η γλώσσα του σώματος» με ομιλητή τον κο Δ. Παπακωνσταντίνου, το οποίο διοργανώθηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη και πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2011.

Παρακολούθηση Ημερίδας με θέμα: «Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Οικογενειακές Σχέσεις: Ευρωπαïκές και Διεθνείς Εξελίξεις» που οργανώθηκε από τον Ερευνητικό Όμιλο Φοιτητών Νομικής Σχολής και πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2011.

Παρακολούθηση Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Νομική Προστασία στο χώρο της Υγείας» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ForumFestival Φοίτηση στην ‘‘Τεχνόπολις’’ του Δήμου Αθηναίων στις 21 Νοεμβρίου 2010.

Παρακολούθηση Σεμιναρίων –Συνεδρίων –Ημερίδων διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων: (8).

ΝΕΑ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ